Co je na těchto cukrech tak špatného?

Co míváte k snídani? Pokud snídáte doma, možná si připravíte toast nebo misku cereálií. A jestli jen čapnete něco do ruky cestou do práce, bude to zřejmě bagel nebo croissant, že?

Mňam, je to přece vynikající! Ale má to háček.

Tato jídla možná na první pohled vypadají dost rozdílně, ale všechna mají něco společného: pro naše tělo představují cukrem nacpané agresory.

Co je na těchto cukrech tak špatného?

Jídla, která jsme uvedli v předchozích odstavcích jsou známé pro svůj obsah jednoduchých cukrů.

Jednoduché cukry jsou rafinované cukry, které obsahují minimum vlákniny. Když je sníme, vystřelí nám hladina cukru v krvi závratně vysoko a to v našich milovaných buňkách nadělá pěknou paseku.

Když si vychutnáváte svůj ranní croissant, váš zažívací systém reaguje tak, že vyprodukuje inzulín, aby udržel hladinu krevního cukru v normě. Problém nastává ve chvíli, kdy se inzulín dostane do oběhového systému. Následkem je, že jste otupělí a podráždění. Je to velmi nebezpečné a dlouhodobě může způsobit kardiovaskulární nemoci a cukrovku.